ALLAH'IN DEDİĞİ OLUR.

Allah’ın dediği olur.

Olur mu, oluyor mu?!.

Bürokraside Olur, astın üstten izin almasıdır. Üst, olur vermezse (yapılabilir demezse) o iş olmaz; ast, üstten izinsiz iş yapamaz.

Allah, EN BÜYÜK OTORİTE (= ÜST) ise, Allah’ın Dediği Olur; astlar, O’ndan izinsiz iş yapamazlar. O’nun izni olmadan daldan bir yaprak dahi kopartamazlar. (düşmez.)

Kâinatta bu böyle de insanî dünyada da bu böyle mi = insanî dünyada da Allah’ın Dediği Olur mu, oluyor mu?!.

“Gökleri ve yeri hak ile yaratan O’dur. O gün, ‘Ol!’der, o da oluverir veya Ol! dediği GÜN dediği şey olur. O’nun Sözü haktır. Sûra üfleneceği GÜN mülk O’nundur. Gaybı da görüneni de Bilen’dir. O, en iyi hüküm Veren’dir, her şeyden Haberdar olandır.” (6/73.)

وَهُوَ الَّذ۪ي خَلَقَ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضَ بِالْحَقِّۜ وَيَوْمَ يَقُولُ كُنْ فَيَكُونُۜ قَوْلُهُ الْحَقُّۜ وَلَهُ الْمُلْكُ يَوْمَ يُنْفَخُ فِي الصُّورِۜ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِۜ وَهُوَ الْحَك۪يمُ الْخَب۪يرُ

Âyette kaç gün (= yevm) var?!. İki. İlk günün geçtiği ara cümle, Ol dediği GÜN, olur = ve YEVME yekûlu, kün feyekûn. Ol! dediği GÜN varsa, olma! dediği GÜN de mi var?!. Allah’ın her GÜN, her şeye Ol! demesi mümkün mü?!. Bu, O’ndaki İRADE’ye uygun olur mu; irade, bazı şeylere de olma! deme (= izin vermeme) demek değil mi?!.

...

Allah bize zina etmeyin, faiz yemeyin gibi bir çok emir veriyor ama bizler zina ediyor, faiz yiyoruz. Buradaki emirlere karşı gelmek (= zina etmek ve faiz yemek), bir olmak (vuku bulmak, gerçekleşmek) değil mi?!. Biz bu yasak/yasaklanmış işleri yaparak, Allah’ın OL dediği (veya OLUR vermediği) şeyleri yapmış olmuyor muyuz?!.

İkinci YEVM/GÜN, “ve leHü-l Mülkü YEVME yunfehu fi-s sûr. Sûra üfürüldüğü GÜN, mülk O’nundur. Şimdi, sûra üfürülmediği GÜN, Mülk kimin?!...

Bu imtihan dünyasında O, OLUR verdiği (= OL dediği) ve OLUR vermediği (= OLMAZ dediği) şeylerin insan üzerinden tahakkukunu “görmek”! = bize göstermek istiyor. Bu yüzden BİZE GÖRE ve BİZİM YÜZÜMÜZDEN her zaman, burada Allah’ın dediği olmuyor!. 

O’nun Ol/sun! dediğini (= izin verdiğini) yapanla, Olmaz/Olmasın! dediğini (= izin vermediğini) yapan, O’nun Katında bir olur mu?!.

OLMAZ. 

O’nun (= Allah’ın) OL dediğine, bugün (= yevm) OLMAZ diyenler, yarın OLUR demek zorundalar, OLUR demeye mahkûmlar. O GÜN O, onların cehenneme sevkine OLUR verecek, kimse OLMAZ diyemeyecek.

Zaman bizi aldatıyor. 

Allah’ın OLUR dediğine OLMAZ, OLMAZ dediğine OLUR diyenler, şeytanlardır; şeytanlar da cezasız kalmazlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHÂNET

HADİS & SÜNNET

RECM