NEDEN FİLİSTİN (= GAZZE)?!...

Filistin, bu dünya sistemine (= sistemin tanrılarına) bağlılığı reddeden en âsi “çocuk”!; çocuk diyorum, çünkü daha akıl bâliğ olmamış; sistemin tanrılarıyla nasıl mücadele edeceğini bilmiyor. Sistemin tanrıları, siyonistleri kullanarak Filistinli “çocuklardan” öc alıyor. Buna, sistem tanrılarının gazabı da denebilir.

Böyle “akılsızca”! tek Tanrı’ya inananların başına böyle büyüüük imtihanların, büyüüük musibetlerin gelmesi mukadder. Bu gibi imtihanlar, yarın biz akılsızların başına da gelebilir; bizler, gelmesin! diye o “büyük”! dünya sistemine (BOP’a, AB’ye, Kapitalizme) üye olmak = girmek için büyük çaba sarf ediyor, onun tanrılarına itaat ediyoruz. Bu da yanlış; bu da akıllı bir davranış değil; o tanrıların dünyayı cehenneme çevirdiğini görmüyoruz. Tüm dünyada, özelde de Filistin’de (= Gazze’de) yaşananlar : Ey insanlar, ey devlet olduğunu zanneden devletler!, eğer, benim kurduğum dünya sistemine entegre olmaktan vazgeçer, benim emrimden çıkarsanız, ‘işte size Filistin!.’ demek için.

Çare ne?!.

Gücümüz yettiği oranda sistemle, sistemin tanrılarının kurduğu düzenle ilişkilerimizi peyderpey azaltarak koparmak. (= samimî bir şekilde “Lâ ilâhe illâ-l Allah.” demek) Sistemin tanrılarını terk etmez, onlarla ilişkilerimizi kesmezsek, onlarla mücadele edemeyiz. Hem sistemi = o sistemin tanrılarını (onların ihtiyacı olan ürünler ile) besle, hem de onlarla mücadele et; bu olmaz, böyle bir mücadele yöntemi yok. Efendimiz, “Lâ ilâhe illâ-l Allah.” dediğinde, cahiliyenin (yürürlükte olan düzenin) bütün putlarını terk etmiş, reddetmişti; onlar da Efendimize entegrasyon, işbirliği teklif etmişti ama O, buna yanaşmamıştı. Bizler, “Muhammed-ür Rasûlüllah.” diyorsak, Onun Sünnetine uymalı, Sünneti basite (sarık sarmaya, misvak kullanmaya, vb.) indirgememeliyiz.

Müslüman olmayı “basit bir iş”! mi zannediyoruz?!.

...

Bugün, Gazze’de yaşanan tablo, dünyaya hâkim olan güçlerin zâlimliğini; bu dünyada yaşayan Müslümanların âcizliğini; tüm masum ve mazlum insanların (insanlığın) çaresizliğini gösteriyor. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHÂNET

HADİS & SÜNNET

RECM