BULUT

Bulut : Meteorolojik açıdan, gökyüzünde yoğunlaşma sonucu oluşan su buharı; teknolojik olarak, veri depolamak için kullanılan yazılım. Bu yazı, her iki anlama da dokunacak ama isabet edip-etmediği kesin değil. 

Gökyüzündeki bulutlar yağmur taşır, o bulutlar o yağmurların nereye düşeceğini bilmezler, Rableri onlara : “şu toprağa = şuraya!” dediğinde yüklerini bırakırlar.

Bu yazılar da buluta yüklenmiş yağmurlara benzetilebilir. Bu yazıların hangi toprağa (= kime, âdemoğlu da toprak/tan) “rahmet” ve hangi toprağa “zahmet” olacağını yazan bilmiyor, bilemez; sadece onları bir bulut yazılımına yükler ve salıverir.

Blog istatistikleri tüm dünyadan bloga girenleri gösteriyor (Senegal’den bile iki kişi blogu takip ediyor, toplam takipçi 5112; ilk sıra Türkiye; ikinci sıra Rusya) ama ne kadar okunuyorlar, nasıl etkileniliyor, okuyanların toprağında ne bitecek, bunu bilmek mümkün değil ama toprağa yağan fazla yağmurun zarar verdiğini bilmek mümkün. 

Yağmur kararında yağarsa rahmet; fazla yağarsa zahmet; çook fazla yağarsa felâket olur. Bu blogda irili ufaklı, ortalama bir sayfadan oluşan 1070 (1070 sayfa) yazı yazdım; bu kadar sayfayı okumayı herkes kolay kolay göze alamaz; biraz ‘bu yağmurun’ durması gerekir ki, güneş açsın, ‘toprak’ kendine gelsin, kabarsın, ‘o toprak o yağan yağmuru’ sindirsin (kusmasın); bunu yapabilmesi için belli bir zamana ihtiyacı var; o zaman aralığı (= düşünme ve sindirme süresi) için yazılara bir süre ara veriyorum.

Yazıları beğeniyorsanız rahatlıkla paylaşabilir, blogu da eş-dost ve arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz.

Görüşmek = buluşmak dileği ile...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHÂNET

KELİME/KELÂM & KAVL/SÖZ

HADİS & SÜNNET