FÂHİŞ FİYAT-2

25 Eylül’de yazdığım ‘Fahiş Fiyat’ yazımı, artık devletler milletler için değil şirketler için çalışıyor, diye bitirmiştim.

Fiyatlar, küresel pandeminin de etkisiyle fâhiş bir şekilde artınca, millet desteğini kaybetmekten korkan iktidar, 50+1’i bulamayacağını anladı!; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden eski Parlamenter (Başbakanlık) Sistem(in)e dönebilir. (Unutmayalım, bu durum bile mevcut iktidarın halka yakınlığını gösterir. Her şeye rağmen iktidar, halka, halkın değerlerine muhalefetten çok daha yakın.) Sistem değişikliği için “bazı hazırlıklar” yapılıyor (olabilir)!; Anayasa Mahkeme’sindeki dava sürekli erteleniyor, seçime yakın bu yönde bir karar çıkabilir, mevcut hükümet de “ne yapalım!” mahkeme böyle bir karar verdi, diyebilir!.

Doğrusu, iktidarın %51’i bulması zor, eski sistem olsa %35-40’la yeniden hükümet olabilir/di, “Mâkul bir Cumhurbaşkanı’nı” da oluşacak yeni Meclis seçebilir!.

Fâhiş fiyatlar, iktidara karşı halkta belli bir “mesafe” oluşturdu; yeni bir “aşı”! bulunmazsa halk bir “temizlik harekâtı” yapabilir, “TAMAM” diyebilir!.

“TAMAM” : Temizlik, Maske, Mesafe miydi? Ben galiba karıştırdım!.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHÂNET

KELİME/KELÂM & KAVL/SÖZ

HADİS & SÜNNET