EVDE HUZUR

Erkek olsun, kadın olsun, bir evde = bir ailede huzur yoksa, o erkek ya da kadın iyi bir yönetici olamaz.

Kevser Sûresi, “Biz Sana Kevser’i verdik.” der. Kevser, çoğunluk görüşüne göre “çook büyük hayır/iyilik” demektir; bazı Sünnî ve Şiî âlimler, Kevser’i Hz. Fatımâ olarak tefsir ederler. Efendimizin oğulları (Abdullah ve Tâhir) küçük yaşta vefât edince, müşrikler Ona, soyu kesik anlamında “ebter” demişlerdi; Rabbi/miz de (Ona) : “Biz Sana Kevser’i verdik.” (üzülme!) diyerek, Senin soyun Fâtımâ’dan sürecek; demiştir, derler.

Efendimizin hâne-i saadetlerinde huzur mükemmel olmalı; O, mübarek eşi Hz. Hatice ile çook iyi anlaşıyor olmalı!... Hz. Hatice vâlidemiz, Onun davasına = yoluna tüm varlığını fedâ ediyor, Onun ‘bir dediğini iki etmiyordu’, Onun en büyük destekçisiydi. Efendimizin evinde huzur olmasaydı, Allah-u A'lem Efendimiz, ‘iyi bir dava adamı’ olamazdı.

Evlilikte erkeğin kadını; kadının erkeği “idare etmesi”, memleket idare etmesinden zordur.

Erkeğini ya da kadınını idare edebilenlere, bence zaten kevser verilmiştir. Onlar, salât da ederler, fedâkarlık (nahr) da yaparlar (= kurban da keserler). = “fesalli liRabbiKe nenhar.”; ve Onların şânı yüce, geleceği/sonu aydınlık olur; öbürlerinin de soyu (geleceği/sonu) kesik = ebter olur.” (108/1-3.)

Bu son (ve soy), Allah-u A'lem, hem dünyayı hem de âhireti kapsar. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHÂNET

KELİME/KELÂM & KAVL/SÖZ

HADİS & SÜNNET