İLİŞKİLER DÜZENİ

Her bir parçanın bütünle (organların bedenle, bedenin benle; benim senle, ötekilerle; yeryüzünün içindekilerle ve göklerle) ilişkisi vardır. Biz bu ilişkinin daha kendimizle, bizle ve yerle olanını kavrayamıyoruz ki, göğe (göksel varlıklara) sıra gelsin!. Bunların her birinin ve tümünün Tanrı ile de ilişkisi vardır ve Tanrı, bu ilişkilerin her aşamasında bizzat hazır Bulunan ve Olan’dır.

“Ne durumda olursanız olun ve Kur'an’dan O'nun hakkında ne okursanız okuyun; hangi işle uğraşıyorsanız uğraşın; unutmayın ki Biz mutlaka yaptıklarınıza tanığız. Göklerde ve yerde zerre ağırlığınca hiçbir şey Rabbinizden gizli kalamaz. Ne bundan daha küçüğü ne de daha büyüğü yoktur ki, hepsi apaçık bir Kitâb’ta olmasın.”

وَمَا تَكُونُ فِي شَأْنٍ وَمَا تَتْلُو مِنْهُ مِن قُرْآنٍ وَلاَ تَعْمَلُونَ مِنْ عَمَلٍ إِلاَّ كُنَّا عَلَيْكُمْ شُهُودًا إِذْ تُفِيضُونَ فِيهِ وَمَا يَعْزُبُ عَن رَّبِّكَ مِن مِّثْقَالِ ذَرَّةٍ فِي الأَرْضِ وَلاَ فِي السَّمَاء وَلاَ أَصْغَرَ مِن ذَلِكَ وَلا أَكْبَرَ إِلاَّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ

(10/Yunus, 61.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHÂNET

KELİME/KELÂM & KAVL/SÖZ

HADİS & SÜNNET