YA YOKSA?!

Bu soruyu yıllaar önce, içimdeki şeytan sormuştu; geçenlerde de dışımdaki bişeytan (kendini entel gören bir materyalist bir sohbet esnasında) sordu; daha doğrusu, “insanları kandırıyorsun/uz, “ya yoksa?”! diye hiç sormuyorsunuz.” dedi. 

Kastettiği Tanrı, Hesap, Cennet ve Cehennemdi.

Didim ki ona : “Merak etme, ben bu soruyu yıllar önce kendi kendime sordum ve şu sonuca vardım, dinlersen sana da anlatayım.” 

Anlat!, dedi.

Yoksa! :

1) Bu dünyada haksızlık yapanları cezalandıramıyor, haksızlığı önleyemiyoruz; o zaman herkesin yaptığı haksızlık yanına kâr kalır; haksızlık yapanlar her türlü kazanır. Niye, neden, niçin mücadele ediyoruz? Elbet haksızlıkla, zulümle mücadele edelim ama her zalime hem gücümüz yetmiyor hem de her zalime ulaşamıyoruz; herkese gücümüz yetse bile gözden kaçanlar, gizli zulüm yapanlar ne olacak?!.

2) Yine yoksa!, kaybedenler, haksızlığa uğrayanlar; kazananlar ise, zulmedenler olur ve herkes, haksızlık yapmayı yeğler; zayıflar = güçsüzler, güçlülerin oyuncağı hâline gelir. ‘Güçlüler de güçlensin’ diyebilirsin, onlar da güçlenirken pekâlâ haksızlık yapabilir, onlara kim ceza verecek? Sizin diyalektik dediğiniz işte tam da bu.

Varsa! :

3) Mazlumlar er ya da geç zalimlerden hakkını alır; zalimin yaptığı yanına kâr kalmamış olur.

4) Zalimler, kaybeder; mazlumlar, rahatlar; mazlumlardan yana değil miyiz?

5) Varsa!, burada zalimlerle yaptığımız mücadelenin “boşa gitmediğini” görür, biz de “rahatlarız”!.

6) Nasıl olsa hepimiz öleceğiz. “Varsa-yoksa tartışması”, ölüm sonrasına ait bir tartışma değil mi?

Ölünce, “yeni bir hayat” varsa!, ‘yok’ diyen kaybeder; ‘var’ diyen kazanır; yoksa!, ‘yok diyen de var diyen de’ bişey kazanamaz.

Kim kârlı, kim kazançlı?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHÂNET

KELİME/KELÂM & KAVL/SÖZ

HADİS & SÜNNET