SÜPER GÜÇ!.

Her şeye gücü yeten, her şeyi bilen, sınırsız Güç ve Kudret, Omnipotent.

Tanrı’dan söz ediyorum, Amerika veya Rusya’dan değil. 

Güç ve kudret, iktidar (= muktedir) olma demektir. İnsanî dünyada, ‘iktidar bozar, mutlak iktidar mutlak/a bozar.’ denir.

Ya “İlâhî Dünyada”?!.

İlâhî dünyanın egemenlik = hâkimiyet alanı, insanî dünyayı da kapsıyorsa, ki kapsamalıdır; kapsamazsa, O İlâh, Mutlak Gücün ve Kudretin (= Omnipotent bir Gücün) sahibi olamaz; olursa, ya sahte bir ilâh olur ya da kötü bir ilâh.

O Mutlak Gücün ve Kudretin (= Omnipotent bir Gücün) Sahibi Olan İlâh (= Allah), Mutlak İlim ve İradenin de Sahibidir. İlmini-İradesini, Gücünü-Kudretini geçici bir süreliğine insanı demek için kullanmak istemiştir. Bu konuda O’na kim engel olabilir?!. O, Mutlak Gücün ve Kudretin (= Omnipotent bir Gücün), Mutlak İlim ve İradenin Sahibi değil midir?!. İstediğini yapar; yaparken de, insanî dünyadaki “süper güçler” gibi yapmaz.

İnsanî dünyanın süper güçleri karanlık işler çeviriyorlar, açıktan ve gizliden vuruyor-kırıyorlar, zulmediyorlar...

Mutlak Gücün ve Kudretin (= Omnipotent bir Gücün), Mutlak İlim ve İradenin Sahibi Olan Allah, bütün bunları yaparken aslâ ve aslâ zulmetmez; insanî dünyada yaşanan tüm zulümler, insan kaynaklıdır ve “sınırlıdır.”!.

...

Mutlak Gücün ve Kudretin (= Omnipotent bir Gücün), Mutlak İlim ve İradenin Sahibi Olan Allah, aynı zamanda Halîm’dir, Sabûr’dur; O’nun “ŞU ÂNKİ KONUŞMASINI” (= Kur'ân ve kâinat) duymayanlar, kendilerine verdiği sürenin sonunda mutlaka “DUYACAKLARDIR”!.

Küçük ve büyük kıyamet (= kişinin ve kâinatın ölümü), “BU KONUŞMANIN”! ilk başlangıcıdır; sonrasında herkes, O’nun nasıl bir İlâh = Allah Olduğu apaçık/âşikâren GÖRECEK; şimdi “göremeyenler” de eyvaaah! diyeceklerdir.

Not : Bizdeki güç de O'ndan, ama çoğumuz o gücü kötüye kullanıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHÂNET

KELİME/KELÂM & KAVL/SÖZ

HADİS & SÜNNET