ALARM!...

Bir ağabeyim, ‘Türkiye’de Toplumun Dine ve Dînî Değerlere Bakışı” konulu bir araştırmayı göndermiş. MAK Danışmanlık firmasının yaptığı bu araştırma, Haziran 2017’ye ait. Bu araştırma bugün yapılsa eminim daha iyi bir sonuç çıkmaz.

Bu ülke, 2002’den beri “dine duyarlı”! bir kadro tarafından yönetiliyor. Üç kurum (Millî Eğitim, Diyanet ve Kültür ve Turizm B.) önemli ama bu kadro, bu üç kurumun ikisine (Millî Eğitim ve Diyanet’e) en fazla bütçeyi ayırıyor ama gerek öğretmen gerekse imam kalitesi, en önemlisi de eğitim ve din politikası iflasın eşiğinde; kültür ise “kozmopolit”!. Bu Bakanlığı, son iki dönemdir bir turizmci yönetiyor. 

Sayın Erdoğan, eğitim ve kültüre yeterli özeni ve önemi veremedik itirafında bulundu. Tââ işin başında bu üç kuruma gerekli özeni ve önemi göstermeliydi ama olmadı, olmayacak gibi de görünüyor. Bunun nedenleri ayrı bir tartışma konusu.

Bu memlekette ezanın Türkçeleştirildiği, camilerin kapatıldığı, Kur'ân okumanın yasaklandığı dönemde (40-50 arası) durum bence bu kadar vahim değildi. Bu, o dönemi savunma anlamı taşımamalı. Adam (Adam kazandı!.), son seçimde II. Tura kalınca, seçmene rehâvete kapılmayın diyor ama iş, dine, eğitime, kültüre gelince kendisi rehâvete kapılıyor!. 

Eğitimde (din ve üniversite eğitimi dahil) ve kültürde alarm zilleri çalıyor ama hâlâ ortalık güllük-gülüstanlık gibi gösteriliyor!...

Vebal çook büyük. Sorumluluk mevkînde olan herkes = hepimiz bu vebalden nasibimizi alacağız.

“Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul-zurna bile az.” Gaflet büyükse, alarmı duymak, uyanmak ve tedbir almak da o kadar çook zor olur.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHÂNET

KELİME/KELÂM & KAVL/SÖZ

HADİS & SÜNNET