MEMUR MAAŞ ZAMMI

Son yıllarda yaşanan çook yüksek enflasyon, ülkede muazzam bir servet transferine yol açtı. Çook küçük bir kesim çoook zenginleşti; maaşlı kesim ise fakirleşti. Bu zamlar, bu fakirliğe biraz soluk aldırır mı?!. Sanmıyorum, çünkü çook büyük bir bütçe açığı bizi bekliyor; bu açık, ya yine dar gelirliler (piyasa) üzerinden kapatılacak ya da para basılacak. Para basma, elinde altını ve dövizi olmayan dar gelirliler için yine büyük kayıp; olanlar için de yine büyük kazançtır.

...

Âmir, memuruna verdi, verecek!; sesini çıkarmadan emrini uygulasın ve güvenliği sağlasın diye!; emekliye vermedi, vermeyecek; çünkü emekli ile işi bitti, onları açlığa ve sefâlete mahkûm etti.

...

O kadar çok bütçe açığı veriyoruz ki, MTV iki kat, kurumlar vergisi %25, ÖTV %50 arttı. Yeter/li mi? Hayır. KKM’nin (Kur Korumalı Mevduatının) yükünü, Hazine ben taşıyamıyorum diye MB (Merkez Bankasına) devretti. Sadece Başkanı (MB Başkanı) değişen PPK (Para Politikaları Kurulu) üyeleri, bir önceki kararlarına 180° zıt, tamamen ters olan yeni kararlara imza atabildi. Ekonomi Yönetimi, İMF’nin geçmişte dayattığı “kemer sıkma” (stand by!) politikalarını uygulamaya başladı. 2013’de İMF’ye borcumuzu ödedik ama 10 yıl sonra kendi İMF’mizi kendimiz ürettik!. Aferin bize!.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHÂNET

KELİME/KELÂM & KAVL/SÖZ

HADİS & SÜNNET