KISA KISA...

Şeytanlaşma 

Şeytan, âniden şeytan olmadı; şeytanlaşma bir süreçtir; o, kötülük işleye işleye, isyan ede ede şeytan oldu. Tövbe olmasa, insan da bir şeytan olur; nitekim olan var. Bir ya da bir kaç kötülük insanı şeytan yapmaz; kötülükte ısrardır kişiyi şeytanlaştıran. Nitekim Âdem de isyan etmiş (emre karşı gelmiş) ama tövbe ettiği = pişman olduğu için Âdem kalmış, şeytanlaşmamıştı.

Sürekli iyilik işleyene melek; ara ara kötülük, ara ara iyilik işleyene insan; sürekli kötülük işleyene de şeytan diyoruz.

Din :

1. Uyutan, uyuşturan (sakinleştiren!) din.

2. Uyandıran, ayağa kaldıran, mücadele ettiren din.

Dindarların % 99’u I. grupta. 100 kişiden 1 kişiyi din uyandırıyor; 99 kişiyi uyutuyor.

Dinin iliğini sömürürseniz, ki, o ilik, İlâh’ın Birliği = Lâ ilâhe illâ Allah’dır; geriye kabuk, posa ve avuntu kalır.

Rabbe ayrılan zaman!

Çoğu Müslüman, bu zamanı namaz (ibâdetler) olarak algılar. Namaz ve tüm ibâdetler, tüm zamanı Rabbe ayırmanın provasıdır. İbâdetler, bize tüm zamanını = hayatını Rabbine ayır, hayatının tümü ibâdet olsun, diye emredilmiştir.

Ne yapıyoru(m/z)?

Bilgi paylaşarak iyilik yapıyoru(m/z).

İnternet çöplüğüne “iyilik”! atıyoru(m/z).

Sizce hangisi?!.

“Niyet olarak” birincisi, ama, gerçeklik (realite) olarak ikincisi.

İnternette milyonlarca, milyarlarca yazı ve görüntü var. Bunların arasından “sizin = bizim yaptığımız iyilikleri” bulup çıkarabilmek ve onlara “çöp muamelesi” yapmamak ne kadar mümkün?!. Yine de, “İyilik yap, denize at; balık bilmezse (bulmazsa) Hâlık bilir.” diyoruz.

Belli bir düşünceye hapsolmak!

Kişilerin bedenleri “özgür”! ama zihinleri hapiste!. Önyargı, eleştirel düşünceden uzaklık, farklı düşüncelere kapalı olma, düşüncenin = zihnin hapsidir. Kişide zihin hapis ise, beden dünyayı dolaşsa, her şeyi (her yeri) aynı görür; her şeye “tüketilebilir, satın alınabilir bir malzeme” olarak bakar. Modern eğitime bu görev verilmiştir ki, kapitalizm (sermayedar!) sürekli kazansın ve kâr etsin.

Kültürü ve eğitimi (medyayı) kimin yönlendirdiğine buradan da bakabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHÂNET

KELİME/KELÂM & KAVL/SÖZ

HADİS & SÜNNET